top of page
Keresés

Miért fontos a földelés?

A földelés azt jelenti, hogy képes vagy középpontba hozni a lelkedet a testedben, vagyis hogy le tudod horgonyozni magadat a Föld (Gaia) energiájában. Amikor földelt vagy, felügyelni tudod magadat, a testedet, a gondolataidat és érzelmeidet. Sokféle módon lehet földelni, nagyon egyszerű módszerekkel, például:


- sétálj mezítláb a természetben

- táncolj

- tartsd meg az egyensúlyod a villamoson vagy metróban anélkül, hogy fogódzkodnál

- használj illóolajokat

- kertészkedj

- kirándulj, kapcsolódj a természettel

- ússz

- sportolj, főleg aerob gyakorlatokat végezz


Ha észreveszed, hogy a fenti tevékenységek eljuttatnak a MOST pillanatába, akkor megfelelően végezted a gyakorlatot. Ha az elméd máshol van, mint a tevékenység, amit végzel, akkor nem sikerült jól elvégezni a földelést.


A földelés rendkívül fontos, amikor a szellemvilággal dolgozol, pl. médiumi munkát végzel vagy energiagyógyítással foglalkozol. Ilyenkor a felesleges energia felhalmozódhat a kezelő energiatestében, és szétszórtnak, gyengének, fókuszálatlannak érzed magadat, és érthetetlen módon nincsen kedved a mindennapi rutin feladataid elvégzéséhez, legszívesebben az egész napodat meditatív állapotban töltenéd. Mivel a földi létünk lényege az, hogy a fizikai világban érezzük jól és örömtelinek magunkat, semmiképpen nem lehet az a célunk, hogy a meditációt menekülésnek használjuk a mindennapokból. A meditáció maradjon meg annak, ami: egy segítő technikának annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat itt, a földi életünkben.

A földeléssel tehát újból felvesszük a kapcsolatot a testünkkel; egyensúlyba hozzuk a fizikai és a lelki energiáinkat; visszahozzuk a tudatosságunkat a fátyol túloldaláról, és lehorgonyozzuk azt mélyen a Föld energiájában.



Földelési módszerek


Néhány nagyszerű módszer a földelésre:


- A földön állva, ülve vagy meditáció közben vizualizáld, ahogy a lábadból gyökerek nőnek ki, mélyen a földbe


- Fizikai gyakorlatok, például jóga, nyújtások, torna vagy tánc


- Kirándulás


- Főzés, kertészkedés vagy bármilyen kreatív tevékenység, amely kétkezi munkát igényel


- Tudatosítsd magadban, hogy hol érzel bármilyen kényelmetlenséget vagy feszültséget a testedben, majd dolgozz rajta, hogy ezt relaxációval, légzőgyakorlatokkal és energiagyógyítással megszüntesd


- Ülő vagy álló testhelyzetben vizualizáld, hogy a szakrál csakrádból (férfiaknál a gyökér csakrából) energiaszál ereszkedik le a Föld középpontjába


Ha gyógyítóként mások energiaterével vagy a szellemvilággal dolgozunk, érdemes minden kezelést követően földelni és füstölőt gyújtani, annak érdekében, hogy megtisztítsuk magunkat és a teret is, amiben dolgozunk és lehorgonyozzuk az energiánkat a testünkbe.

Ezt minden alkalommal megteheted, amikor úgy érzed, hogy kimozdultál a középpontodból, labilisnak érzed magad, gyenge az energiatered/aurád, nem vagy a MOST pillanatában, szétszórt vagy, vagy egyszerűen csak nem érzed egyensúlyban magadat.


Érdemes földelni magadat, mielőtt nagyobb bevásárlóközpontba mennél, illetve olyan alkalmak előtt is, amelyek szorongást okozhatnak, például forgalmas tömegközlekedési területek, munka megkezdése vagy valamilyen alkalom (pl interjúk). Azok az emberek, akik érzékenyek az energiákra, könnyedén elerőtlenedhetnek a körülöttük lévő energiák forgatagában, gyorsan elveszítik az összpontosítást, szorongani, szédülni kezdenek és összezavarodnak, kimerülnek. Tehát mielőtt belépnél egy ilyen térbe, végezd el a fenti vizualizációs gyakorlatok bármelyikét. Tudatosítsd magadban előre, hogy milyen helyek, vagy milyen személyek környezetében vagy hajlamos arra, hogy kimozdulj az egyensúlyodból, és ezen alkalmak előtt végezd el a fenti egyszerű vizualizációk bármelyikét, amelyek nagyban hozzájárulnak a közérzeted javításához.


A Lélek földelése


A lélek földelése arról szól, hogy tudod, ki vagy valójában, és magabiztosan a középpontban érzed magadat ebben a tudásban.


Ezt olyan szokások kialakításával lehet megtenni, amelyekkel tisztelni tudod magadat és megerősítik a pozitív energiádat, hogy képes legyél ezt a pozitív energiát kiküldeni a világba és be is fogadni az Univerzumtól, a körülötted élőktől és a világtól, miközben megérted és tiszteled az egyedülálló utadat és célodat ebben az életben. Tudatosítottad magadban a lélek szintű életcélodat, és nincs benned ellenállás annak véghezvitelével kapcsolatban.


A lélek földelése a legfontosabb földelés típus az összes közül, mivel minél jobban összpontosítasz és elkötelezed magad az ilyen típusú földelés mellett, annál kevésbé kell gyakorolnod a fent leírt fizikai földelési technikákat. Miért? Mert ennek a gyakorlásával végül automatikusan a természetes módon a földelt állapotodban, energiádban fogsz létezni, élni, anélkül, hogy bármit tenned kéne ezért.


A lélekföldelés a következőkre összpontosít


- teljes mértékben azonosulni lelkünk céljával, vagyis az életcélunkkal, és ennek megvalósítását tekinteni az elsődleges prioritásnak az életünkben


- Elengedni az aggodalmakat, a kishitűséget, az irigységet és más energiavámpír dolgokat, az élet pazarlását, az energia csökkenését.


- A negatív kötődések elengedése.


- A negatív szokások és gondolatok cseréje konstruktív és pozitívakra.


Amikor belegabalyodunk a negatív kötődésekbe, az aggodalomba, irigységbe, és negatív gondolatokba és szokásokba, fizikailag és lelkileg is megterheljük magunkat a negatív energiával. Ez azt eredményezi, hogy földeletlenné válunk és elszakadunk a lelkünktől és mindattól, ami segít nekünk az utunkon, vagyis azon az úton, hogy megvalósítsuk az életcélunkat.


A lélek földelésének alapelvei


A lélek földelése magában foglalja a jelen pillanat tudatosságát és éberségét életének ezen öt vezérelvében, és azok napi gyakorlásával:


1. Az igazságodban élj, és mindig legyél őszinte önmagaddal és másokkal szemben is, vagyis légy önazonos.


2. Ismerd meg a lelkedet és engedd meg magadnak, hogy a meghalld a lelked hangját, vagyis mindig hallgass az intuíciódra.


3. Tölts időt olyanokkal, akik emelik a rezgésszintedet és arra ösztönöznek, hogy azzá tudj válni, aki valójában vagy.


4. Engedd el azokat a kapcsolatokat, amelyek kiszívják az energiádat, vagy nem a legmagasabb és legjobb módon szolgálják lelkedet vagy az utadat.


5. Az aggodalmat, az ítéletet, a féltékenységet és a szűkség- vagy hiányérzetet cseréld le bizalomra, elfogadásra és hálára annak érdekében, hogy a bőség be tudjon áramlani az életedbe


Amikor megismered önmagad, akkor a lehető legjobb módon földeled magadat. Ilyenkor nincs olyan dolog, amely eltántoríthatna önmagad igazságától.


0 hozzászólás

Ezt a blogot az Igazság és a Fény népszerűsítésének szentelem ebben az erőteljes evolúciós időszakban. A legújabb csatornázott üzeneteket fordítom le angol nyelvről, a világ legtisztább csatornáitól.

 

Az emberiség olyan életeken keresztül utazott, amelyekben hamis elképzeléseket, hiedelmeket és félelmeket fogadott el vakon igazságként, és tudatlanságunkban átadtuk a hatalmunkat.

Az arkturiaiak, a plejádiak, és sok magasan fejlett, más galaxisokból származó lények csoportjai a szeretet és útmutatás üzeneteit kívánják átadni, és segíteni a földi embereknek, hogy elengedjék a hamis félelmeket, amelyek az emberiség által oly sokáig elfogadásra kerültek.   Készen állnak arra, hogy spirituális és technikai segítséget nyújtsanak, amikor és ha szükséges.  A szabad akarat nem engedi meg nekik, hogy közbelépjenek, hacsak nem kérik őket.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk az igazságot, hogy kik vagyunk és miért vagyunk itt. A válaszok most a Fény többszörös Forrásaiból áradnak.   A nagy energia és változás eseményei 2012-ben kezdtek megnyilvánulni és folytatódni fognak. Létfontosságú, hogy az emberiség tájékozódjon, és így felkészüljön a változásokra.  

Egyáltalán nincs szükség félelemre. Számunkra és Gaia számára; ez egy vizsga.

Kryon a közvetítések hitelességéről

bottom of page