top of page
Keresés

Honnan származnak az Akasha Feljegyzések?


Az Akasha Feljegyzések, mint kozmikus információközpont


Az "The Akashic Records: Origins and Relation to Western Concepts" című cikkében Alex Nash tudós a feljegyzéseket "kozmikus információs központként" írja le (115. oldal - a cikkre való teljes hivatkozás a blogbejegyzés alján található). Ez a meghatározás megragadja a Feljegyzések lényegét, mint egy hatalmas raktár vagy archívum, ahol minden tett, gondolat, szó, cselekedet és választás fel van jegyezve.


Úgy is gondolhatsz a Feljegyzésekre, mint a "felhőre" - egy láthatatlan, nem lokalizált tárhelyre, amely folyamatosan frissül, ahogy éled és teremted az életed. Minden alkalommal, amikor döntést hozol, legyen az kicsi vagy nagy, az egyéni Feljegyzésed frissül, hogy tükrözze az előtted megnyílt új utakat és kapukat - valamint a mögötted bezárult utakat és kapukat.


Minden alkalommal, amikor döntést hozol, az események és tapasztalatok egy adott idővonalához igazítod magad, ami lezárja a többi lehetséges idővonalat, amelyeket már nem fogsz megtapasztalni.



Nézzünk erre egy egyszerű példát két választással és potenciális idővonallal:


Tegyük fel, hogy közeleg egy nagy ünnep. Minden évben azt a döntést hozod, hogy visszamész a szülővárosodba, és ezt az ünnepet a családoddal töltöd. Mivel azonban vannak megoldatlan családi traumák, drámák vagy feszültségek, ez a választás gyakran azt eredményezte, hogy az utazás végére kimerültnek, túlterheltnek vagy fáradtnak érezted magad. És megesküszöl, hogy soha többé nem teszed ki magad ennek, de aztán eljön a következő év, és azon kapod magad, hogy ugyanezt a döntést hozod.


Tegyük fel, hogy ismét ugyanazt a döntést hozod meg. Visszamész a szülővárosodba. A szüleiddel, vagy a testvéreiddel, vagy más családtagjaiddal maradsz. És a végén többféleképpen is elárulod magad, amíg ott vagy. Például nem beszélsz arról, ami igazán fontos neked, aprócska beszélgetéseket folytatsz, még akkor is, ha az gyötrelmes, tojáshéjon jársz bizonyos családtagok vagy beszélgetési témák körül, olyan ételeket eszel, amelyeket általában nem szoktál, amitől nehéznek érzed magad és elszívja az energiádat.


Ez a döntés - hogy ragaszkodsz a "hagyományokhoz" és a családoddal töltöd ezt az ünnepet - egy meghatározott idővonalat aktivál. Ez az idővonal az önfeladás, az önelárulás, az erőd másoknak való átadása és az önmagad feláldozása a béke megőrzése érdekében. Tehát végső soron ez az önfeláldozás idővonala.


Ha továbbra is az önfeláldozásnak ezen az ösvényén hozol döntéseket, a végén beteg leszel, kiégsz, teljesen lemerülsz, valószínűleg még depressziós is leszel és elégedetlen az életeddel.


És azzal, hogy továbbra is azt a döntést hozod, hogy elhagyod magad, lezársz más lehetséges idővonalakat, amelyek sokkal támogatóbbak és összehangoltabbak lehetnének számodra - mint például az alábbi B idővonal.


Tegyük fel, hogy ez az ünnep ismét közeleg, de idén időt szánsz arra, hogy valóban elgondolkozz a választásodon. Megint elmész, és ugyanannak a régi szenvedésnek teszed ki magad... vagy kiállsz magadért, és tiszteletben tartod az igényeidet?


Ez egy kulcsfontosságú döntési pont.


Választhatod azt, hogy ismét feláldozod magad és megrekedsz az A idővonalon, vagy tudatosan dönthetsz úgy, hogy új idővonalat teremtesz magadnak. Egy olyan idővonalat, amely az önmagad iránti feltétel nélküli szeretet, az önbecsülés, az önállóság és a hatalmad visszavétele másoktól.


Persze, ezt a döntést meghozni - hogy nem mész - nem biztos, hogy könnyű lesz. Bátorságot, belső erőt és helytállást igényelhet. Lehet, hogy azt is megkívánja, hogy előzetesen gyakorold a "nem" kimondását a családodnak egy terapeutával vagy baráttal.


Tehát ennek a döntésnek a meghozatala némi belső munkát igényel a részedről. Ami azt jelenti, hogy sokkal tudatosabb, éberebb, tisztább helyről választanál magadban - ahelyett, hogy ugyanazokat a régi automatikus viselkedésmintákat követnéd, mint az A. választásnál.


Ha kitartasz a véleményed mellett, és azt a döntést hozod, hogy idén nem mész el a családi összejövetelre, akkor egy új idővonalat nyitnál meg. Ez az önbecsülés és önintegritás idővonala aztán a nagyobb összehangoltság és belső béke útjára vezetne téged.


A fontos pont itt a következő: semmi sincs előre megszabva vagy előre megírva az Akasha Feljegyzésekben. TE választhatsz.


Minél inkább a szeretet, az együttérzés, a tudatosság és az integritás helyéről választotok, annál több tágabb idővonal fog megnyílni előttetek... ahogy lezárjátok a régi és elavult idővonalakat, amelyek már nem szolgálnak téged.



Helena Blavatsky és a szanszkrit Akasha kifejezés


Valószínűleg Helena Blavatsky volt az - a Teozófiai Társulat más tagjaival együtt -, aki az Akasha Feljegyzések fogalmát megalkotta.


Természetesen maguk a Feljegyzések az idők kezdete óta léteznek. Más szóval, a Feljegyzéseknek nincs szükségük arra, hogy megnevezzük vagy felcímkézzük őket ahhoz, hogy létezzenek. Valójában olyan ősi könyvekben, mint a Biblia (ahol egy úgynevezett "Élet Könyve" szerepel), vannak utalások az Akasha Feljegyzésekre.


Tehát nincs egyértelmű válasz arra a kérdésre, hogy "ki fedezte fel először az Akasha-lemezeket?", mivel a Lemezek - vagy valami hasonló - gondolata számos különböző spirituális hagyományban és elképzelésben szerepel, még mielőtt a kifejezést valaha is kitalálták volna.


Blavatsky és a Teozófiai Társulat tagjai voltak azok, akik kutatásaik során rábukkantak a szanszkrit fogalomra, és végül ezt a kifejezést alakították át az Akasha Feljegyzésekké.


Alex Nash szavaival élve: "A kifejezés a szanszkrit szónak a korai nyugati indológusok általi átírásából származik. Alapjában véve térként, atmoszféraként vagy égboltként fordítható". (p. 110)


Az Akasha Feljegyzések képzési programomban a Feljegyzésekre úgy hivatkozunk, mint "láthatatlan tárolóhelyre", ami összhangban van az eredeti meghatározással .


Bizonyos szempontból a - Platón és tanítványa, Arisztotelész által először bevezetett - fogalom szolgálhat az Akasha nyugati megfelelőjeként. Az éter az ötödik elemet jelenti, vagy azt az esszenciát, amelyből Isten " megteremtette" az Univerzumot.


Az élet gyökere


Blavatsky saját szavaival az Akasha-lemezekre úgy utalt, mint az "Egyetlen Elemre" és az "Élet Gyökerére, amely örök, szüntelen mozgásában, mint egy határtalan óceán ki-be lélegzése, csak azért fejlődik, hogy újra elnyelje mindazt, ami él és érez és gondolkodik és benne van a lénye". (314. o. - a teljes hivatkozás a bejegyzés alján található).


Különösen tetszik Blavatsky utalása erre az "örök, szüntelen mozgásra" és "ki- és belélegzésre". Az Akasha Feljegyzések élő, lélegző energia - amely folyamatosan összehúzódik, kitágul, változik és mozog az Univerzum természetes áramlásával és azokkal a döntésekkel összhangban, amelyeket mind egyénként, mind kollektív fajként hozunk.


Ahogy a Teozófiai Társulat más tagjai tovább definiálták az Akasha-nyilvántartások fogalmát, az végül úgy alakult, hogy "egy olyan hely, ahonnan a világegyetem fogant, és amely egyben archiváló funkciót is betölt az említett világegyetem számára". (Nash, 114. o.)


Ez azt jelenti, hogy a Feljegyzések nem csak passzív archívumként vagy az információk tárolójaként működnek. Egyúttal olyan energia is, amelyből az egész Univerzum megszületett, és minden pillanatban megszületik.



Edgar Cayce


Edgar Cayce (1877. március 18.1945. január 3.) amerikai tisztánlátó, keresztény misztikus, aki olyan témákkal foglakozott, mint a gyógyítás, a reinkarnáció, Atlantisz vagy a jövő eseményei. Az „alvó próféta”ként is ismert. Amerika leghíresebb és legnépszerűbb pszichikus szerzőinek egyike. Cayce a jövendöléseit mély transzállapotban olvasta az Akashából, melyekből felébredve nem emlékezett rájuk. Cayce olvasásai az álmokról, a véletlenekről (szinkronicitás), az intuíció fejlesztéséről, az Akasha feljegyzésekről, az asztrológiáról, a múltbéli kapcsolatokról, a lélektársakról és más ezoterikus témákról szóltak. Könyvek százai jelentek meg ezekről az úgynevezett olvasásokról, némelyiket soha nem rögzítették, miután a felvételek elérhetővé váltak.


Az Akasha-mező mint élő szervezet


A közelmúltban László Ervin László magyar filozófus és rendszerelméletíró mélyrehatóan kutatta az Akasha Feljegyzések fogalmát.


Munkáiban László gyakran beszél az Akasha-mezőről vagy az A-mezőről, amelyet ő úgy definiál, mint "integrált, összefüggő rendszert, hasonlóan egy élő szervezethez". (112. o. - a teljes hivatkozás alul található.)


Azt is mondja, hogy az A-mező meghatározó jellemzője "az információ, amelyet minden része által és az összes része között generálnak, konzerválnak és közvetítenek". (p. 112)


Itt lépünk be te és én a történetbe, mert ha a Feljegyzések funkciója az információ létrehozása, megőrzése és közvetítése... akkor meg kell kérdeznünk: Ki férhet hozzá és hívhatja le ezt az információt? Kinek szól ez az információ, és miért van ott?


Lényegében mindannyiunknak megvan az az isteni születési jogunk, hogy hozzáférjünk az Akasha Feljegyzésekhez, és előhívjuk a számunkra legfontosabb információkat; azokat az információkat, amelyek segíthetnek a leginkább növekedni, gyógyulni és fejlődni a jelenlegi életünkben.


Ezek az információk mindig rendelkezésünkre állnak azzal a céllal, hogy segítsék az emberiség fejlődését, mind egyéni, mind kollektív szinten.


Ahhoz azonban, hogy képesek legyetek a születési jogotok szerint etikusan és hatékonyan olvasni a Feljegyzéseket, némi munkára van szükség a részetekről.


Ez a munka magában foglalja azt, hogy aktív résztvevőjévé válsz saját gyógyulásodnak, felelősséget vállalsz életedért és döntéseidért, finomítod intuíciódat és az információ befogadásának képességét, valamint megtisztítasz minden olyan mintát vagy egóhoz való kötődést, amely elhomályosíthatja belső tisztaságodat és nyugalmadat.


Ezt a munkát - némi útmutatással és támogatással az út során - elkezdheted:


  • Kérheted egyéni Akasha olvasásodat tőlem

  • Jelentkezhetsz az Akasha olvasás alap tanfolyamomra

  • Meghallgathatod az olvasásaimat különböző témákban a Youtube csatornámon


Az Akasha Feljegyzésekkel való munkára való hívás sosem véletlen. Bízz az időzítésben.



Hivatkozások:

Blavatsky, Helena P. The Secret Doctrine vol. 3. London: Theosophical Publishing Co., 1888.

László, Ervin. Science and the Akashic Field: An Integral Theory of Everything. Inner Traditions, 2007.

Nash, Alex. “The Akashic Records: Origins and Relation to Western Concepts.” Central European Journal of Contemporary Religion 2 (2019): 109-124.

0 hozzászólás

Ezt a blogot az Igazság és a Fény népszerűsítésének szentelem ebben az erőteljes evolúciós időszakban. A legújabb csatornázott üzeneteket fordítom le angol nyelvről, a világ legtisztább csatornáitól.

 

Az emberiség olyan életeken keresztül utazott, amelyekben hamis elképzeléseket, hiedelmeket és félelmeket fogadott el vakon igazságként, és tudatlanságunkban átadtuk a hatalmunkat.

Az arkturiaiak, a plejádiak, és sok magasan fejlett, más galaxisokból származó lények csoportjai a szeretet és útmutatás üzeneteit kívánják átadni, és segíteni a földi embereknek, hogy elengedjék a hamis félelmeket, amelyek az emberiség által oly sokáig elfogadásra kerültek.   Készen állnak arra, hogy spirituális és technikai segítséget nyújtsanak, amikor és ha szükséges.  A szabad akarat nem engedi meg nekik, hogy közbelépjenek, hacsak nem kérik őket.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk az igazságot, hogy kik vagyunk és miért vagyunk itt. A válaszok most a Fény többszörös Forrásaiból áradnak.   A nagy energia és változás eseményei 2012-ben kezdtek megnyilvánulni és folytatódni fognak. Létfontosságú, hogy az emberiség tájékozódjon, és így felkészüljön a változásokra.  

Egyáltalán nincs szükség félelemre. Számunkra és Gaia számára; ez egy vizsga.

Kryon a közvetítések hitelességéről

bottom of page