top of page
Keresés

Honnan származnak az Akasha Feljegyzések?


Az Akasha Feljegyzések, mint kozmikus információközpont


Az "The Akashic Records: Origins and Relation to Western Concepts" című cikkében Alex Nash tudós a feljegyzéseket "kozmikus információs központként" írja le (115. oldal - a cikkre való teljes hivatkozás a blogbejegyzés alján található). Ez a meghatározás megragadja a Feljegyzések lényegét, mint egy hatalmas raktár vagy archívum, ahol minden tett, gondolat, szó, cselekedet és választás fel van jegyezve.


Úgy is gondolhatsz a Feljegyzésekre, mint a "felhőre" - egy láthatatlan, nem lokalizált tárhelyre, amely folyamatosan frissül, ahogy éled és teremted az életed. Minden alkalommal, amikor döntést hozol, legyen az kicsi vagy nagy, az egyéni Feljegyzésed frissül, hogy tükrözze az előtted megnyílt új utakat és kapukat - valamint a mögötted bezárult utakat és kapukat.


Minden alkalommal, amikor döntést hozol, az események és tapasztalatok egy adott idővonalához igazítod magad, ami lezárja a többi lehetséges idővonalat, amelyeket már nem fogsz megtapasztalni.Nézzünk erre egy egyszerű példát két választással és potenciális idővonallal:


Tegyük fel, hogy közeleg egy nagy ünnep. Minden évben azt a döntést hozod, hogy visszamész a szülővárosodba, és ezt az ünnepet a családoddal töltöd. Mivel azonban vannak megoldatlan családi traumák, drámák vagy feszültségek, ez a választás gyakran azt eredményezte, hogy az utazás végére kimerültnek, túlterheltnek vagy fáradtnak érezted magad. És megesküszöl, hogy soha többé nem teszed ki magad ennek, de aztán eljön a következő év, és azon kapod magad, hogy ugyanezt a döntést hozod.


Tegyük fel, hogy ismét ugyanazt a döntést hozod meg. Visszamész a szülővárosodba. A szüleiddel, vagy a testvéreiddel, vagy más családtagjaiddal maradsz. És a végén többféleképpen is elárulod magad, amíg ott vagy. Például nem beszélsz arról, ami igazán fontos neked, aprócska beszélgetéseket folytatsz, még akkor is, ha az gyötrelmes, tojáshéjon jársz bizonyos családtagok vagy beszélgetési témák körül, olyan ételeket eszel, amelyeket általában nem szoktál, amitől nehéznek érzed magad és elszívja az energiádat.


Ez a döntés - hogy ragaszkodsz a "hagyományokhoz" és a családoddal töltöd ezt az ünnepet - egy meghatározott idővonalat aktivál. Ez az idővonal az önfeladás, az önelárulás, az erőd másoknak való átadása és az önmagad feláldozása a béke megőrzése érdekében. Tehát végső soron ez az önfeláldozás idővonala.