top of page
Keresés

25 jele annak, hogy sérült belső gyermeked van, és hogyan gyógyíthatod meg?


Minden gyermeknek alapvető joga van ahhoz, hogy biztonságban és védve érezze magát. De nem minden gyermeknek adatik meg. Sokan sebzett belső gyermekkel nőnek fel.

Felnőttként a szüleink és családtagjaink érzelmi és biológiai felelőssége, hogy biztonságos környezetet teremtsenek számunkra. De nem minden szülő vállalja ezt a felelősséget, nem minden szülő van tudatában ennek a felelősségnek, vagy nem minden szülő képes ennek a felelősségnek eleget tenni.

A biztonság nem csak azt jelenti, hogy fizikailag megvéd minket a bajtól, táplál minket, vagy a többi lényeges dolgot. A biztonság azt is jelenti, hogy támogatnak bennünket az emberi mivoltunkban rejlő érzelmi, pszichológiai és spirituális szinteken is.

Mi történik, ha gyermekként nem érezzük magunkat biztonságban? Mi történik, ha ez a veszélyeztetettség érzése állandó és tartós? A válasz az, hogy egy hatalmas tátongó seb keletkezik a pszichében. Ezt a fájdalmas sebet felnőttként gyakran öntudatlanul elfojtjuk ... de a hatásai mélyrehatóak és messzemenőek.

Ennek a cikknek az a lényege, hogy segítsen neked eljutni egy olyan reflektív térbe, ahol meggyógyíthatod a megsebzett belső gyermekedet. Ha érdekel a belső gyermekeddel való munka, szeretném, ha elgondolkodnál a saját gyermekkorodon, a korai éveid idővonalán, és azon, hogyan érezted magad gyermekként. Biztonságban érezted magad? Érezted-e a családodhoz tartozás érzését? Megengedték, hogy önmagad lehess? Milyen a jelenlegi kapcsolatod a belső gyermekeddel? Mindezeket a kérdéseket rendkívül fontos feltenni, és ha még nem tetted fel őket, remélem, megteszed.

Miért ragaszkodom annyira ahhoz, hogy feltegyétek ezeket a kérdéseket és feltárjátok a sebzett belső gyermek témáját? Azért, mert a belső gyermek munkája a belső munka egyik legkomolyabb és legmélyebb formája, amit végezhetsz. A jelenbeli viselkedésünk, ellenérzéseink és neurózisaink oly nagy része megoldható a belső gyermekkel való felfedezés és kommunikáció révén.


Mi az a belső gyermek?


A belső gyermek a pszichédnek az a része, amely még mindig őrzi ártatlanságát, kreativitását, áhítatát és csodálatát az élet iránt. Szó szerint a belső gyermeked az a gyermek, aki benned él - vagyis a pszichédben. Fontos, hogy kapcsolatban maradjunk önmagunknak ezzel az érzékeny részével. Amikor kapcsolatban állunk a belső gyermekünkkel, akkor izgatottnak, felpezsdültnek és az élet által inspiráltnak érezzük magunkat. Ha nincs kapcsolatunk, letargikusnak, unottnak, boldogtalannak és üresnek érezzük magunkat.


Biztonságban érezni magunkat - Mit jelent ez?


A biztonság nem csak fizikai, hanem érzelmi, pszichológiai és spirituális is. Amikor valóban biztonságban érezzük magunkat a családi környezetünkben, akkor tiszteletben tartják a fizikai és érzelmi határainkat, elfogadják autentikus énünket, és közel érezzük magunkhoz a családtagjainkat (leginkább a szüleinket), és szeretetet érzünk irántuk. Arra is szükségünk van, hogy engedélyt kapjunk a növekedésre és a változásra, és hogy minden alapvető fizikai szükségletünk ki legyen elégítve (étel, víz, biztonságos otthon vagy szomszédság).


10 módja annak, hogy gyerekként nem érezzük magunkat biztonságban


A valóság az, hogy az élet nem ideális. A családok, amelyekbe beleszületünk, nem mindig megfelelőek számunkra.


Felnőttként számos módon érezhettük magunkat bizonytalannak. Mielőtt folytatnánk, szeretném tisztázni, hogy semmiképpen sem a szüleinket vagy a gondviselőinket hibáztatom. Fontos megjegyezni, hogy a szüleink a legjobbat tették, amit tudtak az információ, az oktatás és az érzelmi/mentális érettség szintje mellett. A hibáztatás és a neheztelés csak arra szolgál, hogy felerősítse a belső gyermeked által esetleg átélt fájdalmat. Legyetek tehát körültekintőek, és ismerjétek a határaitokat, amikor ezt a munkát végzitek.


Íme néhány a leggyakoribb módszerek közül, amelyekkel elérték, hogy ne érezzük magunkat biztonságban. Hányat tudtok azonosítani?


- Azt tanították neked, hogy nem szabad saját véleményednek lenni.

- Megbüntettek, ha megpróbáltál felszólalni vagy másként cselekedni.

- Elrettentettek a játéktól vagy a szórakozástól.

- Nem volt szabad spontánnak lenned.

- Nem mutathattál ki erős érzelmeket, például dühöt vagy örömöt.

- A szüleid vagy családtagjaid megszégyenítettek.

- Rendszeresen verbálisan kritizáltak/bántalmaztak.

- Fizikailag megbüntettek, pl. megpofoztak, megvertek.

- Úgy éreztették veled, hogy felelős vagy a szüleidért és boldogságuk szintjéért.

- Nem kaptál testi szeretetet, pl. ölelést, puszit, ringatást.


Ez a lista korántsem teljes.


A gyermekkori elhanyagolás típusai


Bontsuk tovább, milyen módon éreztették veled, hogy gyermekként nem érezted magad biztonságban és nem szeretve érezhetted magad (ha diszfunkcionális neveltetésben részesültél).

Íme a gyermekkori elhanyagolás három típusa, amelyet te is átélhettél:


1. Érzelmi elhanyagolás

Szüleid/gondviselőid nem mutattak érdeklődést a szeretet, támogatás, védelem és/vagy útmutatás iránti érzelmi szükségleteid iránt. Vagy nem fordítottak rád figyelmet, vagy elítélték a szükségleteid érzelmi kifejezését. Ennek valószínű következménye az volt, hogy:


- Alacsony önértékelés és önbecsülés alakult ki benned.

- Elkezdted figyelmen kívül hagyni az érzelmi szükségleteidet.

- Megtanultál elbújni, elkerülni vagy elfojtani az érzelmeidet, mivel azok a gyermekkori elhanyagolás érzéseivel társultak.

- Pszichológiai vagy fizikai betegségeket alakított ki, amelyek azzal függnek össze, hogy képtelen volt meghallgatni, elfogadni és egészséges módon kezelni az érzelmeit (pl. érzelmi elfojtás).


2. Pszichológiai elhanyagolás

Az elhanyagolásnak ez a típusa gyermekkorodban nyilvánult meg a szüleid/gondviselőid által, akik nem figyeltek oda, nem fogadták el és nem táplálták azt a személyiséget, aki voltál. Ahogy idősebb lettél, valószínűleg a fenti tünetek bármelyik fajtája kialakult benned:


- Alacsony önértékelési problémáid alakultak ki a bántalmazás olyan formái miatt, mint a nevetségessé tétel, a lekezelések, a túlzottan magas elvárások, a mellőzés, az elutasítás vagy a folyamatos büntetés.

- Mélyen gyökerező dühproblémákat fejlesztettél ki mind a fel nem oldott gyermekkori traumák, mind az önmagad szeretetére való képtelenség miatt.

- Függőségeket és neurózisokat fejlesztettél ki, hogy az életedben a kényelem és biztonság téves érzését teremtsd meg.

- Pszichológiai és/vagy fizikai betegségeket fejlesztettél ki.

- Problémáid vannak az egészséges és tiszteletteljes kapcsolatok fenntartásával.


3. Fizikai elhanyagolás


Alapvető szinten a fizikai biztonság és táplálás a szeretetteljes kapcsolat leglényegesebb eleme. Ezt láthatjuk a természetben, amikor az anyák és apák táplálják fiókáikat, kölykeiket élelemmel, menedékkel és védelemmel. Ha azonban ez hiányzik, a következő problémák alakulhatnak ki:


- Alacsony önértékelés, ami önmagunk fizikai elhanyagolásához vezet, pl. étkezési zavarok (anorexia, elhízás), egészségtelen étrend fenntartása, önkárosítás.

- Intenzív biztonságkereső viselkedés (pszichológiai komplexek, pl. kényszerbetegség) vagy szélsőséges kockázatvállaló viselkedés (pl. védekezés nélküli szex, megszállott fenegyerekes mutatványok stb.)

- Drog-, alkohol-, erőszak-, étel- stb. függőségek.

- Szexuális diszfunkció vagy promiszkuitás (gyakran szexuális visszaélés miatt).


Szánjál néhány pillanatot arra, hogy fellélegezz és kapcsolatba lépj önmagaddal miután elolvasod az alábbi listát.


Valószínűleg erős érzelmeket fogsz érezni (de nem baj, ha nem). Arra bátorítalak, hogy szánj rá időt, menj lassan és légy gyengéd önmagaddal.

Hasznos, ha nem felejtjük el, hogy bár problémáink egy része, sőt, sok problémánk a gyermekkori elhanyagolásból ered - a haragtartás és a hibáztatás nem vezet sehová. Az emberek áldozatok áldozatai, ami azt jelenti, hogy a szüleink/nevelőink valószínűleg azért viselkedtek úgy, ahogyan viselkedtek, mert elhanyagolt neveltetésben részesültek, és az ő szüleik ugyanilyen traumákat éltek át - és így tovább és így tovább.

Figyeljünk oda ezekre a jelekre! Segítségükkel megtudhatod, hogy a belső gyermeked milyen mértékben sérült meg, és milyen mértékben érzed magad bizonytalannak ebben a világban. Minél több jelre mondasz igent, annál inkább komolyan fontolóra kell venned a belső gyermeki munkát:


1. A legmélyebb szinten úgy érzem, hogy valami baj van velem.

2. Szorongást érzek, valahányszor valami új dolog megtételét fontolgatom.

3. Emberbarát vagyok, és hajlamos vagyok az erős identitás hiányára.

4. Lázadó vagyok. Élettel telibbnek érzem magam, ha konfliktusba kerülök másokkal.

5. Hajlamos vagyok felhalmozni dolgokat, és nehezen engedem el őket.

6. Bűnösnek érzem magam, ha kiállok magamért.

7. Nem érzem magam megfelelőnek férfiként vagy nőként.

8. Arra hajtok, hogy mindig szuper teljesítő legyek.

9. Szörnyű bűnösnek tartom magam, és félek, hogy a pokolra jutok.

10. Állandóan kritizálom magam, hogy nem vagyok megfelelő.

11. Merev és maximalista vagyok.

12. Nehezen kezdek el vagy fejezek be dolgokat.

13. Szégyellem az erős érzelmek, például a szomorúság vagy a düh kifejezését.

14. Ritkán vagyok dühös, de ha mégis, akkor nagyon dühös leszek.

15. Akkor is szexelek, amikor nem igazán akarok.

16. Szégyellem a testi funkcióimat.

17. Túl sok időt töltök pornó nézegetésével.

18. Mindenkiben bizalmatlan vagyok, beleértve magamat is.

19. Függő vagyok vagy voltam, valaminek a rabja.

20. Mindenáron kerülöm a konfliktusokat.

21. Félek az emberektől, és hajlamos vagyok elkerülni őket.

22. Több felelősséget érzek másokért, mint magamért.

23. Soha nem éreztem magam közel egyik vagy mindkét szülőmhöz sem.

24. A legmélyebb félelmem, hogy elhagynak, és bármit megteszek, hogy megtartsak egy kapcsolatot.

25. Nehezen tudok nemet mondani.


Ha tíz vagy több ilyen állításra igennel válaszoltál, akkor a belső gyermekeddel való foglalkozásnak a prioritási listád élén kell állnia. Ha öt vagy több ilyen állításra igennel válaszoltál, akkor komolyan fontolóra kell vennie, hogy újra kapcsolatba lépj a belső gyermekével.


Hogyan támogassuk a belső gyermekünket abban, hogy biztonságban érezzük magunkat?


Mindannyiunknak van egy belső gyermeke. Mikor beszéltél utoljára a sajátoddal, vagy mikor kapcsolódtál hozzá? Milyen gyakran szánsz időt arra, hogy ráhangolódj és meghallgasd a szükségleteit? Rendszeresen teret engedsz a játéknak és az élet élvezetének?

Emberi lényekként nem vagyunk lineáris vagy kétdimenziós lények. Mindannyian sokoldalúak vagyunk és többféle énünk van. Gondolj bele egy pillanatra: a "te", aki éppen ezt a cikket olvassa, nagyon különbözik attól a "te"-től, aki a kollégáival viccelődik, nem igaz? Az éjszaka közepén lévő "te" nagyon különbözik attól az "te"-től, aki a partnerével vagy barátjával moziba megy. A "te", aki a szüleivel beszélget, nagyon különbözik attól a "te"-től, aki a főnökével beszélget.

A belső gyermeked lényeges része annak a bonyolult szövevénynek, amely az identitásodat alkotja. Ha figyelmen kívül hagyod vagy megtagadod a belső gyermekedet, akkor arra van ítélve, hogy elsorvadjon a tudatalattid mély, sötét boltozataiban.


Felelősségi nyilatkozat: a belső gyermek munkájával nagyon sok fájdalommal kell szembenézni. De annyi öröm és annyi életerő is van, amit megtapasztalhatsz. A belső gyermeki munka egyik legizgalmasabb és legcsodálatosabb része, hogy gyakran olyan rejtett ajándékok és adottságok kerülnek elő, amelyekkel már régen elvesztettük a kapcsolatot. Nem csak ez, hanem sok kapcsolatunk is javul, függőségeink/szokásaink csökkennek vagy elhalványulnak, és elmélyül a kapcsolatunk önmagunkkal. Az önszeretet és az elfogadás végre lehetséges. Nem mondom, hogy mindezeket az előnyöket azonnal megtapasztalod, de egészen biztosan tapasztalni fogsz valami hasznosat, amíg elkötelezett vagy!


Továbbá itt szeretném elmondani, hogy ezek a gyakorlatok nem helyettesítik a terápiát, a belső gyermek vagy a gyermekbántalmazás elleni programokat vagy csoportokat. Ha átélted a gyermekkori szexuális bántalmazást, súlyos érzelmi bántalmazást, vagy mentális betegségben szenvedsz, mindenképpen szakember segítségét kell kérned. Ez a cikk csak kiegészítése lehet a terápiának. Végül, ha az alábbi tanácsok gyakorlása közben furcsa vagy nyomasztó érzelmeket tapasztalsz, kérjük, azonnal hagyd abba. A folytatás előtt kérd szakember segítségét.

Ne feledd, hogy mindenhez idő kell. Az alábbi gyakorlatok nem gyors megoldások. Nem szikrázó varázspálcák, amelyek azonnal mindent jobbá tesznek. De megadják azokat az alapvető eszközöket, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy alapvető szinten biztonságban és védve érezd magad. Őszintén remélem, hogy találsz alább valamit, ami táplálni fog téged és a belső gyermekkel való kapcsolatodat.


Itt vannak az összefoglaló pontok:

1. Gondolkodj el a gyermekkorod idővonalán

2. Írj levelet a belső gyermekednek

3. Írj egy levelet a belső gyermekedtől

4. Oszd meg a fájdalmadat egy megbízható személlyel

5. Szeretetteljes és támogató megerősítések

6. Végezzen belső gyermek vizualizációt/meditációt

7. Legyél a saját védelmeződ és nevelőd


Ezeket a pontokat az alábbiakban mélyebben kifejtem:


1. Gondolkodj el gyermekkorod idővonalán


Érdemes elővenned egy papírlapot vagy a számítógépeden egy dokumentumot, és a következő szakaszokra osztani a gyermekkorodat:


Csecsemő Én (0-9 hónapos kor),

Kisgyermek Én (9 hónapostól 3 éves korig),

Óvodás Én (3-6 éves kor) és

Iskoláskorú Én (6 éves kortól a pubertáskorig).


Az egyes szakaszokon belül próbáld meg a lehető legjobban felidézni, hogyan érezted magad, milyen volt az életed, és mennyire érezted magad biztonságban, támogatva és elfogadva. Ne feledd, hogy a gyermekkori biztonságérzet nem mindig a családi környezethez volt köze. Gyakran az iskola vagy más környezet, amelyben sok időt töltöttünk, alakította belső gyermekünket. Jegyezz fel minden emléket vagy fizikai érzést, amit átéltél, még akkor is, ha töredékesnek érzed őket.

Jegyezd fel a hangszínt, a kifejezéseket és a szavakat, amelyeket a szüleid vagy a tanáraid használtak, amikor veled érintkeztek. Még ha egy emlék butaságnak is tűnik, vagy egy reakció, amire emlékszel, túlzottnak tűnt, írd le. Felnőttként fontos, hogy tiszteld azt, amit a belső gyermeked autentikusan élt meg, még akkor is, ha felnőttként nevetségesnek vagy túlzónak tűnik.

Minél több információval és érzelmekkel teli anyaggal rendelkezel egy adott korosztályról, annál inkább arra kell összpontosítania, hogy kapcsolódj az adott szakaszhoz. Az alábbiakban megosztom veled, hogyan.


2. Írj levelet a belső gyermekednek


Képzeld el, hogy egy bölcs, szelíd és szeretetteljes varázsló vagy tündérkeresztanya vagy. Képzeld el, hogy örökbe akarod fogadni a belső gyermekedet. Miközben írod a levelet, mondd el a belső gyermekednek, mennyire szereted és szeretnél vele időt tölteni. Írj úgy, hogy biztonságban, törődésben és megértésben érezze magát. Íme egy példa:


Kedves kis Dia,

Annyira örülök, hogy megszülettél. Azért vagyok itt, hogy megvédjelek, szeresselek és gondoskodjak rólad. Szeretnék segíteni, hogy érezd, hogy szeretnek és elfogadnak azért, aki vagy. Meg akarom mutatni neked, hogy biztonságban vagy, amikor meghallgatnak, és amikor elmondod az érzelmeidet másoknak. Szeretném, ha úgy éreznéd, hogy nálam mindig otthonra lelsz, bármi történjék is. Szeretnék segíteni és vezetni téged minden lépésedben. Nagyon szeretlek téged.

Szeretettel, Diana tündérkeresztanya


Ha érzelmeket érzel a folyamat során, az nem baj. Hagyd magad sírni, és légy büszke arra, hogy bátran ki tudod fejezni, mit érzel igazán.


3. Írj egy levelet a belső gyermekedtől


A nem domináns kezeddel (hogy megkerüld az agyad logikai oldalát) írj magadnak egy levelet a belső gyermeked szemszögéből. Ha például általában jobbkezes vagy, írj a bal kezeddel. A nem domináns kezed használata segít abban, hogy jobban kapcsolatba kerülj a belső gyermeked érzéseivel. Íme egy példa arra, hogy a belső gyermekem beszél hozzám:


Kedves Keresztanya!

Haza akarok találni. Kérlek, védj meg engem. Nem akarom többé egyedül érezni magam.

Szeretettel: Kis Dia


Írhatsz oda-vissza a varázsló/tündérkeresztanya éned és a kis éned között. Ennek a beszélgetésnek a létrehozása gyakran sok meglepő és eltemetett érzelmet és új információt tár fel.


4. Oszd meg a fájdalmadat egy megbízható személlyel


Fontos, hogy a gyermekként átélt fájdalmat valaki érvényesítse és meghallgassa. Akár egy gondoskodó barátot, akár egy támogató csoportot, akár egy megbízható terapeutát keresel, kérlek, értsd meg, hogy az érzéseid megosztása alapvető fontosságú minden belső gyermeki munkához. Persze, egyedül is megteheted. És általában is sok mély munkát végezhetsz egyedül.

De ahhoz, hogy "áttörést" tapasztalj, vagy akár csak mélyen meggyógyulj a sebesült belső gyermekből, fontos a megosztás. Társas lények vagyunk, akiknek szükségük van arra, hogy mások teret adjanak nekünk. A fájdalmadnak szüksége van arra, hogy szeretettel érvényesítsék. Ha az a személy, akivel megosztod a belső gyermeki munkádat, kérdőre von, vitatkozik, vagy tanácsokat próbál adni neked, akkor nem azt kapod, amire szükséged van!

Itt létfontosságú számomra, hogy hangsúlyozzam annak szükségességét, hogy valódi gondoskodó és tápláló támogatást keress. Ha nincsenek olyan barátaid, akik elég érettek vagy képesek erre, kérlek, fontold meg, hogy keress egy terapeutát vagy lelki tanácsadót. Sok megfizethető lehetőség van. A jólétedbe és a mentális egészségedbe való befektetés megéri. Sok olyan szakember is van, aki a belső gyermeki munkára specializálódott, vagy workshopokat tart.

John Bradshaw tanácsadó és önsegítő író azt írja a belső gyermeki munkára utalva, hogy "Hiszem, hogy a csoportmunka a terápia legerősebb formája". De egy dolog: kérlek, ne oszd meg a családtagjaiddal, még akkor se, ha törődnek veled. Azok a családtagok, akik nem végezték el a saját belső gyermekükkel kapcsolatos munkájukat, sokkal kevésbé képesek a tiéddel foglalkozni. Védekezés, harag, ujjal mutogatás és gyász lehet a következménye annak, ha megosztod az érzéseidet a családtagjaiddal, ezért kérlek, ne tedd ezt.

A megosztáshoz óriási bátorság és belső erő kell. Normális és rendben van, ha félsz!


5. Szeretetteljes és támogató megerősítések


A szeretetteljes megerősítések erőteljes módja annak, hogy megerősítsd az értékességedet, és támogasd az utadat a biztonságérzet és a sebesült belső gyermek gyógyítása felé. Ha következetesen ismételjük, a megerősítéseknek megvan a módjuk arra, hogy újra bekábelezzék az agyat, és a programozás tudattalan rétegeibe süllyedjenek. Az ilyen üzenetek ismétlése mély változást és gyógyulást eredményezhet ősi szinten.

Íme néhány szeretetteljes és támogató megerősítés, amelyet egész nap és meditáció közben is mondhatsz magadnak:

- Itt maradok és támogatlak téged.

- Üdvözöllek a világban, már vártam, hogy átölelhesselek.

- Szeretlek úgy, ahogy vagy.

- Annyira örülök, hogy itt vagy.

- Szeretnék gondoskodni rólad.

- Szeretnék időt tölteni veled.

- Meg akarom hallgatni a gondolataidat és az érzéseidet.

- Nem baj, ha szomorú vagy ijedt vagy.

- Nem baj, ha önmagad vagy.

- Szabad nemet mondanod.

- Olyan különleges vagy számomra.

- Olyan sokat tudsz nyújtani a világnak.

- Hiszek benned.

- Megvédelek a bajtól.

Ezeket a megerősítéseket annyiszor mondhatod el, ahányszor csak szükséged van rá, amikor csak szükséges a nap folyamán. Talán még egy különleges hangot is szeretnél használni, amikor ezeket a megerősítéseket mondod, például egy bölcs öregember vagy egy szerető anya hangját.

Bátran alkoss saját szeretetteljes megerősítéseket is! A fenti lista segít a kezdésben, de gyakran a legerőteljesebb megerősítések szervesen a legmélyebb szükségleteidből fakadnak.


6. Végezz egy belső gyermek vizualizációt/meditációt


Erre a gyakorlatra körülbelül fél vagy több órát kell szánnod. Keress egy csendes és kényelmes helyet, és ülj vagy feküdj le.

Képzeld el, hogy találkozni fogsz a belső gyermekeddel. Kisétálsz a hátsó kertedbe, ő pedig a homokozóban játszik. Hány éves lehet? Odamész a belső gyermekedhez, és leülsz. "Szia" - mondhatod, és bemutatkozol. Belenézel a belső gyermeked szemébe. Mit érez irántad? Kíváncsiságot? Félelmet? Félénkséget? Szkepticizmus? Izgalmat? Tartsd tiszteletben a belső gyermeked és annak határait. Ha meg akar ölelni vagy kezet akar fogni veled, hagyd, hogy ez megtörténjen.

Ha nem, akkor is rendben van. Lehet, hogy csak össze kell melegednetek a belső gyermekeddel. Ezután megkérdezheted, hogy "Mire van a legnagyobb szükséged?". Ha a kisgyermekkori éneddel kommunikálsz e vizualizáció során, a válasz zsigeri érzésként érkezhet, ellentétben az iskoláskorú éneddel, aki esetleg verbálisan válaszol.

Ha a belső gyermeked elmondja neked, hogy mire van szüksége, biztosíts neki egy biztonságos teret. Hagyd, hogy úgy érezze, meghallgatod, látod, megérted és szereted őt. Megoszthatod vele, hogy mennyire szereted és törődsz vele, és azt kívánod, hogy törődjenek vele. Ha a belső gyermeked azt kívánja, hogy ringassák, megöleljék vagy átöleljék, éljen a lehetőséggel. Amint úgy érzed, hogy a belső gyermekeddel való kapcsolatteremtés küldetése teljesült, vizualizálhatod magad, amint visszasétálsz a házadba. Koncentrálj a légzésedre, nyújtsd ki a tested, és nyisd ki a szemed.

Javaslom, hogy írj naplót az élményről. A naplóírás csodálatos eszköz az önreflexióra, az önmegértés elmélyítésére, és egyben a fejlődés dokumentálására is szolgál. Szánj rá néhány percet!


7. Légy a saját védelmeződ és táplálód


Felnőttként fontos, hogy felelősséget vállaljunk az érzelmi jólétünkért. Az, hogy biztonságban érezzük magunkat ebben a világban, rendkívül fontos és elengedhetetlen ahhoz, hogy a belső gyermekünk jól fejlődjön. Annak jelei, hogy nem érzed magad biztonságban ebben a világban, a következők lehetnek:

- Állandó szorongás mások közelében

- Hajlam a túlzott aggodalomra

- Képtelenség bízni másokban

- Képtelenség bízni önmagadban és a képességeidben

- Félelem, hogy egyedül kell megtenned dolgokat

- Kemény kritika önmagaddal szemben

- Félsz az új dolgok kipróbálásától vagy új helyekre való eljutástól.

- Minden helyzetben a legrosszabbat feltételezed

Ha azonosulni tudsz azzal az érzéssel, hogy állandóan "feszült vagy" a világban és mások közelében, akkor erősen ajánlom, hogy koncentrálj arra, hogy biztonságban érezd magad önmagaddal szemben. Az állandó önkritika, a saját szükségleteid figyelmen kívül hagyása, a személyes határok hiánya, mások mindig önmagad fölé helyezése, és önmagad megváltoztatása, hogy elfogadjanak, mind-mind olyan félelmetes állapotban tartanak, amelyben nem érzed magad biztonságban.

Bár a szüleink vagy gyámjaink talán nem teljesítették a legtöbb szükségletünket (vagy bármelyik szükségletünket), a gyönyörű igazság az, hogy mi képesek vagyunk rá. A koncepció furcsa, sőt idegen számunkra, de mi magunk is lehetünk a saját szüleink!


Milyen előnyei vannak annak, ha újra szülővé válunk?

- Nagyobb boldogság és optimizmus

- Jobb kreativitás

- Egészségesebb elme, test és lélek

- Erősebb barátságok és kapcsolatok

- Az alapvető életkészségek fejlesztése: elfogadás, megbocsátás, sebezhetőség, együttérzés, önszeretet.

Ha nagyon nehéznek találod, hogy újra szülői szerepet vállalj a belső gyermekeddel kapcsolatban, bölcs befektetés lesz egy belső gyermek munkában jártas terapeuta segítségét kérni. A terapeuták ugyanis helyettesítő szülőként járnak el. Meghallgatják és segíthetnek a belső gyermeked gyógításában, miközben támogatják és erősítik a belső szülődet.


Következtetés


Bár lehet, hogy gyermekként szerencsétlenséget szenvedtünk el, sosem késő újraélni a gyermekkorunkat, és újra kapcsolatba lépni önmagunk gyermeki oldalával. Ha felelősséget vállalunk életünk boldogságáért, hatalmunkban áll biztonságban érezni magunkat, meggyógyítani magunkat, és nagyobb harmóniát teremteni. Ezt az ajándékot soha nem lehet elvenni tőlünk.

Remélem, hogy az ebben a cikkben említett gyakorlatok segítenek támogatni az értékes belső gyermeked gyógyulási folyamatát azáltal, hogy segítik, hogy biztonságban érezd magad.



0 hozzászólás

Ezt a blogot az Igazság és a Fény népszerűsítésének szentelem ebben az erőteljes evolúciós időszakban. A legújabb csatornázott üzeneteket fordítom le angol nyelvről, a világ legtisztább csatornáitól.

 

Az emberiség olyan életeken keresztül utazott, amelyekben hamis elképzeléseket, hiedelmeket és félelmeket fogadott el vakon igazságként, és tudatlanságunkban átadtuk a hatalmunkat.

Az arkturiaiak, a plejádiak, és sok magasan fejlett, más galaxisokból származó lények csoportjai a szeretet és útmutatás üzeneteit kívánják átadni, és segíteni a földi embereknek, hogy elengedjék a hamis félelmeket, amelyek az emberiség által oly sokáig elfogadásra kerültek.   Készen állnak arra, hogy spirituális és technikai segítséget nyújtsanak, amikor és ha szükséges.  A szabad akarat nem engedi meg nekik, hogy közbelépjenek, hacsak nem kérik őket.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk az igazságot, hogy kik vagyunk és miért vagyunk itt. A válaszok most a Fény többszörös Forrásaiból áradnak.   A nagy energia és változás eseményei 2012-ben kezdtek megnyilvánulni és folytatódni fognak. Létfontosságú, hogy az emberiség tájékozódjon, és így felkészüljön a változásokra.  

Egyáltalán nincs szükség félelemre. Számunkra és Gaia számára; ez egy vizsga.

Kryon a közvetítések hitelességéről

bottom of page