top of page
Keresés

25 jele annak, hogy sérült belső gyermeked van, és hogyan gyógyíthatod meg?


Minden gyermeknek alapvető joga van ahhoz, hogy biztonságban és védve érezze magát. De nem minden gyermeknek adatik meg. Sokan sebzett belső gyermekkel nőnek fel.

Felnőttként a szüleink és családtagjaink érzelmi és biológiai felelőssége, hogy biztonságos környezetet teremtsenek számunkra. De nem minden szülő vállalja ezt a felelősséget, nem minden szülő van tudatában ennek a felelősségnek, vagy nem minden szülő képes ennek a felelősségnek eleget tenni.

A biztonság nem csak azt jelenti, hogy fizikailag megvéd minket a bajtól, táplál minket, vagy a többi lényeges dolgot. A biztonság azt is jelenti, hogy támogatnak bennünket az emberi mivoltunkban rejlő érzelmi, pszichológiai és spirituális szinteken is.

Mi történik, ha gyermekként nem érezzük magunkat biztonságban? Mi történik, ha ez a veszélyeztetettség érzése állandó és tartós? A válasz az, hogy egy hatalmas tátongó seb keletkezik a pszichében. Ezt a fájdalmas sebet felnőttként gyakran öntudatlanul elfojtjuk ... de a hatásai mélyrehatóak és messzemenőek.

Ennek a cikknek az a lényege, hogy segítsen neked eljutni egy olyan reflektív térbe, ahol meggyógyíthatod a megsebzett belső gyermekedet. Ha érdekel a belső gyermekeddel való munka, szeretném, ha elgondolkodnál a saját gyermekkorodon, a korai éveid idővonalán, és azon, hogyan érezted magad gyermekként. Biztonságban érezted magad? Érezted-e a családodhoz tartozás érzését? Megengedték, hogy önmagad lehess? Milyen a jelenlegi kapcsolatod a belső gyermekeddel? Mindezeket a kérdéseket rendkívül fontos feltenni, és ha még nem tetted fel őket, remélem, megteszed.