top of page

Áldozati mentalitást gyógyító Reiki

Az áldozati mentalitás gondolkodásmódjának kezelése Reikivel

Folyamatosan úgy érzed, mintha nem tudnád irányítani az életedben felmerülő helyzeteket?

Úgy érzed, hogy bármit is teszel, soha nem tudsz megszabadulni a felmerülő, szorongást okozó helyzetektől?

Gyakran érzed úgy, hogy mások el akarnak kapni téged, vagy ártani akarnak neked?

Úgy érzed, hogy folyton rossz dolgok történnek veled és nem tudsz ellenük semmit sem tenni?

Úgy érzed, hogy az emberek gonoszak és senki sem ért meg téged? 


Ha ezek közül bármelyik rezonál veled, vagy ha úgy találod, hogy mindig másokat hibáztatsz olyan eseményekért az életedben, amelyeket valószínűleg te magad hoztál létre, vagy olyan helyzetekről van szó, amelyekhez hasonlót mindannyian megtapasztalunk időről időre, akkor lehet, hogy az áldozati mentalitás gondolkodásmódjával küzdesz. Az  igazság az ezzel a helyzettel kapcsolatban, hogy az esetek több mint 90%-ában a kérdéses helyzeteket önmagad okoztad, és az áldozati mentalitás gondolkodásmódja okozza őket. Az áldozati mentalitás gondolkodásmódját megtapasztaló emberek úgy érzik, hogy naponta rossz dolgok történnek velük, és az egész világ ellenük van. Azt is érezheted, hogy mindenki ellened van, legyen az a partnered, a munkatársaid, a családod, a barátaid vagy akár maga Isten/Istennő. Még ha vannak is olyan dolgok, amelyeket megtehetnél a helyzet megoldása érdekében, nem vállalsz felelősséget a gondolataidért vagy a gondolkodásmódodért, és úgy érzed, mintha minden kikerülne az irányításod alól. Ez a gondolkodásmód azt is okozza, hogy úgy érzed, hogy szükséged van másokra, hogy megoldják helyetted a problémáidat, ahelyett, hogy te néznél szembe vele, és vállalnád a felelősséget, hogy foglalkozz azzal az okkal, ami miatt megrekedtél ebben a gondolkodásmódban.


Valószínűleg rossz időszakon mentél keresztül az életedben, vagy átéltél egy traumatikus helyzetet, és akkor nem volt megküzdési stratégiád, ezért kialakult benned az áldozati mentalitás gondolkodásmódja. Ez ahhoz az érzéshez vezethet, hogy a rossz dolgok csak úgy megtörténnek veled, és hogy nincs felelősséged a kialakult helyzetekért. Még akkor is, amikor emberek jönnek, és megpróbálnak megoldásokat, útmutatást, gyógyulást stb. kínálni neked, mindig előállsz egy listával az okokról, hogy ezek a megoldások miért nem működnek, ami elég gyakran frusztrációt okoz azoknak, akik segíteni próbálnak. Talán még azt is megkérdőjelezed, hogy miért viselkedsz továbbra is így. 


Az igazság az, hogy valószínűleg van néhány másodlagos előnye annak, hogy nem vagy hajlandó megváltoztatni az áldozati gondolkodásmódot


Az áldozati mentalitással rendelkezők azt hiszik, hogy:

* Rossz dolgok történtek a múltban, és újra és újra meg fognak történni.

* Mások a hibásak a szerencsétlenségedért és a boldogtalanságodért.

* Nincs értelme változtatásokkal próbálkozni, mert azok soha nem működnek.

* Mindig neked van igazad, így minden segítség vagy támogatás, amit adnak, nem fog működni, és ezért azokat figyelmen kívül kell hagynod.

* A segítő személy téved, és neked mindig igazad van.


Az áldozati mentalitással rendelkező emberek számára úgy tűnik, hogy könnyebb a negativitásba süllyedni, mint megpróbálni megmenteni magukat, és ezt a gondolkodásmódot akár másokra is rákényszeríthetik. Az áldozati gondolkodásmód mélyen a traumában, a szorongásban és a fájdalomban gyökerezik. Amikor traumatikus helyzetet élsz át, jellemzően más emberek által, megtanulhatod, hogy tehetetlen vagy, és hogy semmi, amit a jövőben teszel, nem fog változtatni a helyzeten. Ez a kiszolgáltatottság és a félelem érzéséhez vezet, és cserébe úgy döntesz, hogy nem vállalod a felelősséget, vagy másokat hibáztatsz, miközben kifogásokat keresel, még akkor is, ha vannak olyan intézkedések, amelyeket megtehetnél, hogy megállítsd ezt a lelkiállapotot.


Az Áldozati mentalitás kezelése reiki energiával egy több kezelésből álló folyamat, érdemes több (legalább 5-10) kezelési időpontot lefoglalni ahhoz, hogy hatékony segítséget nyújtson számodra ez az energia. 


Jelentkezz még ma kezelésre!

Egy kezelés: 1 óra: 10 000,- Ft

bottom of page